Hoppa till innehåll

Heavenly Creatures

Den här filmen har jag velat se länge och nu blev det dags! Det är en otäck historia om en ovanligt stark vänskap mellan två flickor i 50-talets Nya Zeeland. Juliet (Kate Winslet) och Pauline (Melanie Lynskey) får kämpa för vänskapen, eftersom föräldrarna tycker den är osund och är rädda för att flickorna ska bli homosexuella. De flyr mer och mer in i Borovnia, deras egen fantasivärld. Och de är beredda att göra vad som helst för att få vara tillsammans.

Det allra otäckaste är att filmen är baserad på en sann historia. Alla citat ur Paulines dagbok är skrivna av Pauline själv.

Mycket sevärd och gripande film!

FilminfoIMDB: Heavenly Creatures
Regissör: Peter Jackson
År: 1994
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *