Hoppa till innehåll

Första dagen på m2

Det såg mörkt ut ett tag… imorse vaknade jag med en mycket charmig whiskeyröst och ett dundrande huvud. Jag tillät mig själv att skippa dagens lektion, men lyckades i alla fall ta mig till min första arbetsdag på m2. Jag tog till och med en Ipren för att klara det, jag som aldrig äter tabletter (annat än otäcka p-piller).

Jag tror det blir bra, det här jobbet. Jag fick en kort introduktion idag, sen fick jag sitta och pilla lite på datorn och sedan började jag ringa. Vi sitter vid varsin laptop vid långbord i en stor sal som snarast ser ut som en fin middagssal. Det känns lite provisoriskt, men det är det väl också. Systemet är egentligen inte alls särskilt anpassat för det vi gör, vi måste manuellt gå igenom långa listor med namn och vaska fram dem vi får ringa till. Samtalen är enkla och går ganska fort, i princip frågar vi vad de söker för bostad, hur de bor nu och om de vill bli kontaktade av bank eller mäklare. Det känns som ett positivt ärende att ringa om, mycket bättre än telefonförsäljning.

Jag kommer bli grymt bra på Göteborgsområdets geografi, eftersom vi markerar önskade bostadsområden på karta. Kanonbra ju, jag vill få bättre lokalkännedom!

Dessutom är det outsägligt skönt att sluta redan klockan 6, även när man jobbar “sent”. Det är till och med ljust ute vid den tiden numera! Och så har man lite kväll kvar när man kommer hem. Frågan är bara hur jag ska orka vara på plats redan klockan 8 på torsdag…

Just idag kommer jag inte använda kvällen till särskilt mycket – jag känner av min förkylning och ska precis äta lite spaghetti i soffan och dra igång en film. Är helt slut!

Funderar på att stanna hemma och kurera mig imorgon. Vila och pyssla lite i lugnt hemmatempo med att plugga och söka jobb. Dricka massor av kanel-té.

För övrigt placerar jag min blogg på bloggkartan.se nu genom denna länk. Varför inte? Göteborg måste ju bli större där!

En kommentar

  1. Ika Ika

    Roligt att höra att du fick ett positivt första intryck av jobbet, och vad bra att du kan kombinera det med att få bättre lokalkännedom, det blir ju en liten extra bonus. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *