Hoppa till innehåll

Morrissey på Scandinavium

Nu har vi äntligen sett Morrissey och det var inget aprilskämt! Även om han presenterade sig som Tommy Körberg så var det faktiskt Morrissey i egen hög person som vi fick se. Och vi fick till och med höra några Smiths-låtar! Men det känns overkligt…

Låtlistan:
First of the gang to die
Still ill
You have killed me
The youngest was the most loved
Reader meet author
I have forgiven Jesus
I will see you in far-off places
My life is an endless succession of people saying goodbye
Girlfriend in a coma
Let me kiss you
Life is a pigsty
Helan går (!!)
Trouble loves me
How soon is now
At last I am born
I just want to see the boy happy
Irish blood, English heart
Last night I dreamt that somebody loves me

Hela världen verkade vara på väg till Scandinavium samtidigt med oss. Vi hittade Åsa från Spärrlinjen på spårvagnen och hon skulle såklart också dit. Så fort vi klev av spårvagnen hittade vi öronproppsförsäljare, vilket vi behövde. Jonas såg givetvis till att vi hade öl så vi klarade oss, vilket innebar att han fick ta sig till Korsvägen och ta ut pengar medan jag ensam satt och såg förbandet The Boyfriends dra igång… men det var gott med öl. Även om jag blev tvungen att gå på toa ett par låtar in på Morrisseys spelning…

Morrissey skötte Sverige-referenserna duktigt. Presenterade sig som sagt som Tommy Körberg (märkligt…), sa att Göteborg var fint (när jag var på toa, så jag hörde det inte själv) tackade Marabou för chokladen, slängde ur sig ”If you change your mind, I’m the first in line” och lät bandet spela Helan går varpå allsång uppstod.

Inte alla dagar man får se en livs levande legend! Inte alla legender som är livs levande! Verkligen tufft att ha fått se honom. Kul med konsert!


Morrissey, en renlevnadsman!
Fler gryniga (mobiltagna) bilder i fotodagboken.

En kommentar

  1. Jo, konserten var toppen, det håller jag med om. Fast det känns mest klantigt av scandinavium att inte ha fixat vego-korv, hur svårt kan det vara på en skala? Meat is murder. Men jag höll på att av lida av hunger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *