Hoppa till innehåll

Constantine

Keanu Reeves spelar John Constantine, som bokstavligt talat ”been to hell and back”. Nu ägnar han sig åt exorcism och demondeportering i förhoppning att tjäna sin väg till himlen. Rachel Weisz spelar Angela Dodson, som vägrar tro att hennes syster begick självmord och vänder sig till Constantine för hjälp.

Filmen skulle helt klart kunna förklara och motivera bättre, bli lite kortare och mer fokuserad. Men ändå tycker jag om den… Det är en härligt otäck och fantasifull värld som målas upp och även om man skulle kunna gissa att en sån här film försummar berättelsen till förmån för blod och bröst, så är det faktiskt inte så. Jag blir inte uttråkad i en endaste våldsam scen och Rachel Weisz är otroligt vacker utan att bli porrig (och vi får bara se ner i hennes dyngsura urringning litegrann när hon har badat… ok då, lite bröst måste det tydligen vara i filmer idag. Suck. Men det var ok.). De kunde förstås ha sparat på krutet lite vad gäller otäcka demoner.

Jag gillar den! Bara att få se Peter Stormare som Lucifer och Tilda Swinton som ärkeängeln Gabriel är helt underbart. :)

FilminfoIMDB: Constantine
Regissör: Francis Lawrence
År: 2005
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *