Hoppa till innehåll

Film och programvara

Det är kul att se film. Är det någon som läser det jag skriver om film? Inte för att det egentligen spelar någon roll, jag skriver mest för mig själv. Men det är klart att jag ibland är sugen på att ha en seriös och bra filmblogg, likt min namne på Flimrigt.se.

Jag har bekymmer med att få mina bild- och ftp-program att bete sig som jag vill. Är det någon som vet hur/om man kan få ACDSee att visa tidpunkten bilden togs när man mouseovrar i bildbrowsern? Nu visar den tidpunkten bilden hämtades från kameran och jag måste gå in i properties för att se när den togs. Helt värdelöst. Jag lyckas inte ändra det heller.

Jag laddade ner Picasa, som faktiskt visar klockslaget bilden togs. Men programmet var ju rena skämtet… Först och främst satte det igång att leta igenom båda mina hårddiskar efter bilder. Jag var tvungen att säga åt det att skippa en massa mappar. Sen rörde det till strukturen helt och hållet – undermappar hamnade på samma nivå som mappen över. Det gick inte att ändra. Allt var kaos och förvirring. Till råga på allt är Picasas policy att inte förstöra något, varför ändringar man gör inte sparas i originalfilen, utan i en Picasaversion. Vad tusan? Hela programmet kändes verkligen som bildhantering för dummies.

Suck. Jag vill kunna browsa bilder och enkelt se datum och klockslag den togs, ska det vara så svårt? Några tips?

Dessutom har jag svårt att hitta ett FTP-program jag gillar. FireFTP är en extension till Firefox som är en bra idé men mest kraschar hela tiden… den kanske blir bättre snart. SmartFTP har jag använt på trial-basis ett tag, men nu börjar den tycka att det får vara nog med det och ärligt talat är jag inte alls imponerad av programmet. Om jag hittade något sätt att ändra att ett dubbelklick på filen öppnar filen till att den förs över så vore det mycket bättre, men det har jag inte gjort. CuteFTP är det jag använde innan, men det är riktigt spooky. Medan jag växlar mellan program ändrar den filsorteringen och flyttar filmarkören till en slumpmässig fil. Mycket irriterande.

Varför ska det vara så svårt för?

Och varför känner jag inte alls för att plugga matte..?

Det är påskafton idag. GothCon har stulit min sötis. Jag hatar GothCon. :(

Publicerat iVardagsliv

8 kommentarer

 1. Linnéa Linnéa

  Vi verkar ha en del gemensamt; korta vegetarianer, liknande film och musiksmak, och inte minst så är vi båda goth-con änkor…

 2. Helena Helena

  Åh, en potentiell själsfrände! :) Nu blev jag ju nyfiken, vad är du för en? Maila gärna, eller nåt.

 3. Glad påsk igen!

  Picasa är ju inte till för bildredigering egentligen, det är nånting de kommit på i efterhand… Och om man bara kunde få ordning på den där fördömda mappstrukturen skulle jag tycka att det var riktigt bra…

  Program för att se när bilder togs (och om hur de togs!) som jag rekommenderar varmt är Exifer (googla, har inte adressen i huvudet). Använder den för att ändra filnamnet på alla mina bilder till datum och klockslag när bilden togs, eftersom kronologisk ordning är den enda ordning jag blir nöjd med när det gäller mina tusentals digitalfoton.

  Halvnöjd är jag för övrigt med mitt ftp-program, Core FTP (http://www.coreftp.com), kanske kan vara värt att kika på i alla fall? Eller så använder jag Arachnophilia, för att både skriva hemsidekoden och sen automatiskt ladda upp alla filer som har ändrats. Lite osmidigt när jag använder olika datorer dock.

  Kram Sara

 4. =) Tack för omnämningen i ditt inlägg! Det värmer och uppskattas! Ha en bra fortsättning på påsken och välkommen tillbaks till bloggen!

 5. Ika Ika

  Hm, du som är en sån filmfantast – du har väl hittat filmtipset.se? En rätt trevlig sida…

 6. Helena Helena

  Ika: Absolut! Mycket bra sida. Jag finns här! Jag snokade rätt på dig där och lade till dig som kompis. Nu ska jag kolla vad DU gillar. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *