Hoppa till innehåll

Crash

För det första, hur tusan kan man döpa en film till Crash när det redan finns en som man verkligen inte borde vilja förväxlas med? Jösses… dålig, dålig idé tycker jag!

Men annars kan jag inte annat än säga att temat är viktigt och borde behandlas oftare och bättre: rasism. ”Crash”-arna är både bilkrockar och kulturkrockar.

Det är en bra film som berättas på ett ganska intressant sätt, men jag kan inte låta bli att känna att någonting fattas. En del saker känns lite för… tillrättalagda. Och jag skulle gärna velat ha mer om smygrasism, som ju ändå är svårast att hantera. Många av rasisterna i filmen är den uppenbara sorten, som klandrar ett helt släkte för dåliga saker som några representanter gjort. Det känns otäckt att tänka på att det faktiskt finns såna människor, men det är inte särskilt svårt att tänka att de har fel.

Det vore verkligen fint att leva i en värld där det inte spelade någon roll om man var vit eller svart, man eller kvinna. Men det gör vi inte och därför är det här en viktig film.

FilminfoIMDB: Crash
Regissör: Paul Haggis
År: 2004
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *