Hoppa till innehåll

Road to Perdition

Romanen i serieformat som ligger bakom filmen med samma namn.

Egentligen är själva berättelsen inte ett dugg intressant. Det handlar om maffia i USA. Michael O’Sullivan är bossen Looneys “archangel of death”, men förråds å det grövsta och ser till att utkräva hämnd. Det känns som att jag sett det tusen gånger innan… men det som gör berättelsen intressant trots allt är att man ser allt ur O’Sullivans lille sons ögon. Sonen får följa med på hämndfärden efter att mamma och lillebror mördats. Det är ointressant med uppslagen där det bara skjuts och pangas, jag tycks helt sakna förmågan att ens se vad som händer och vem som gör vad. Men den stora fördelen med bok jämfört med film är ju att jag kan välja hur mycket uppmärksamhet jag ägnar varje sida, så jag bara bläddrar förbi tills nästa sida och ser vad som hände egentligen…

Många av karaktärerna är baserade på verkliga personer och visst är legenden Capone med också.

Tecknarstilen (av Richard Piers Rayner) är helt okej tycker jag, även om den är sådär gråmurrig som jag brukar tycka är lite jobbigt. Antingen börjar jag vänja mig eller så är den här gråmurrig på ett bättre sätt än annat jag sett. :)

Jag tycker absolut att den är läsvärd och spännande, tack vare att sonen finns med i bilden. Vi får se hur jag gillar filmen, då jag inte kan bläddra förbi allt pangpang…

BokinfoTitel: Road to Perdition
Författare: Collins, Max Allan
ISBN: 1840235349
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *