Hoppa till innehåll

Cinderella Man

Russell Crowe gör rollen som boxaren James J. Braddock, a.k.a. Cinderella Man, i depressionens USA. En sann historia ligger som grund, men givetvis har den modifierats för filmatiseringen på så vis att Braddock glorifierats medan motståndarna målas upp som riktiga otäckingar. Effektivt, men inte särskilt svårgenomskådat.

Jag var lite rädd för att filmen skulle gå ut på ett enda långt våldsfrosseri, men faktum är att filmen har en mycket gripande ramberättelse om Braddocks familjeliv och att boxningsscenerna trots att de är obehagliga ändå är det på ett sätt som ofta är snyggt. Även om jag inte vill sträcka mig så långt som att kalla filmen överraskande får jag erkänna att jag inte kände att slutet var självklart. Det kunde ha gått hur som helst och jag svävade i obehaglig ovisshet ett tag.

Mycket bra och gripande film!

FilminfoIMDB: Cinderella Man
Regissör: Ron Howard
År: 2005
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *