Hoppa till innehåll

Idylliska Bergsjön

Idag har vi haft en riktigt mysig dag! Vi sov till 12, skönt att sova ut ordentligt. Sen packade vi matsäck och begav oss bort mot sjön som gett Bergsjön sitt namn. Utsikten på andra sidan sjön visade sig vara riktigt maffig. Bilder finns i fotodagboken.

Överallt såg vi människor som hade picnic, solade, åt glass eller bara myste i sommarvädret. Särskilt dagar som denna är det svårt att se varför Bergsjön är ett område folk inte vill bo i. Vad vi sett idag är svårt att beskriva som annat än en idyll! Lummigt och grönt, jättefin sjö, åtminstone bitvis helt okej hus… visst, det är lite skabbigt på sina ställen. Och visst är jag i minoritet som blond och ljushyad, men vad spelar det för roll? Vi fick i egenskaper av “minoritet” hjälpa några killar avgöra en språktvist – säger man egentligen “en timme och en halv” eller “en och en halv timme”? :)

Bortsett från det fläckvisa skabbet, som inte är unikt för Bergsjön eller ens är chockerande skabbigt utan snarare vanligt nedgånget, så är det faktiskt jättefint här ute. Skog och berg och till och med en sjö. Utsikt ända in till stan på sina ställen. Vi trivs!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *