Proof

Gwyneth Paltrow spelar Catherine, som ägnat de senaste åren att ta hand om sin far (Anthony Hopkins). I sin ungdom var fadern en framstående matematiker, men på ålderns höst får han tomtar på loftet. Catherines syster Claire har definitivt inte ärvt sin fars mattesinne, men Catherine tycks ha en del av hans begåvning. Frågan är hur lik sin far hon egentligen är?

Ganska intressant upplägg, men efter filmen handlade våra diskussioner om andra vägar berättelsen kunde ha tagit. För riktigt bra blev det inte. Inte så att det var bortkastad tid att se den, men någonting fattades och alla personer i filmen var jobbiga…

FilminfoIMDB: Proof
Regissör: John Madden
År: 2005
Omdöme (1-5): 3

En kommentar

  1. Jag tyckte verkligen att Gwyneths karaktär var jobbig. Jag förstår att hon skulle framstå som sinnessjuk, och att det ofta gör folk besvärliga, men jag tyckte att de misslyckades med att ge hennes handlande en riktning man kunde förstå. Det coola med karaktärer som inte ser världen som alla andra är när de antingen har rätt (och alla andra fel), eller när det finns ett system i galenskapen som gör att allt faller på plats.

    I Proof var hon snarast tvärtemot hela tiden (“Här är mina bevis, nej ni kan inte få mina bevis, ni vill ju inte ha mina bevis, ni får inte bevisen!”), så att hon i längden bara blev tröttsam.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *