Hoppa till innehåll

Raiders of the Lost Ark

Jag var osäker på om jag sett just denna Indiana Jones-film, så det var bara att åtgärda. Inte för att det var någon stor uppoffring direkt, Indy-filmerna funkar ganska bra som underhållning och Harrison Fords flackande blick är smått klassisk. Dessutom utspelar den sig delvis i Egypten! Egentligen har jag nog sett mig mätt på de här filmerna i min tidiga ungdom, då jag såg Indiana Jones and the Temple of Doom, Indiana Jones and the Last Crusade och för all del också King Solomon’s Mines ganska exakt hur många gånger som helst… precis sådär som jag inte tittar på film idag, alltså.

Hur som helst, i den här filmen är det arken som jagas, alltså kistan med stentavlorna som de tio budorden skrevs på av Gud själv. Indy måste hitta den innan nazisterna får tag på den, för dess magiska krafter kan göra dem oövervinnerliga.

Äventyr, humor och givetvis lite romantik också, allt som ska vara med i en Indy-rulle. En film man bör ha sett.

FilminfoIMDB: Raiders of the Lost Ark
Regissör: Steven Spielberg
År: 1981
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *