Lindex och rumporna

Lindex har gjort det igen. Ni vet, de påstår att de gillar alla former men affischerar världen full av modellperfekta, photoshoppade varianter av dem. Rumpor för tillfället. Jag har inte ens orkat fundera på det särskilt noga utan gör bara som jag brukar – tittar lite för mycket, blicken dras ditåt och en otäck känsla virvlar runt i kroppen för att sedan sugas ner i en avgrund och bosätta sig där. Känslan som säger någonting om att jag är fel och aldrig kommer att vara rätt, aldrig duga. Det är inget särskilt, det är bara vardagsmat, sånt jag känner dagligen av liknande bilder.

Det var egentligen inte det jag ville skriva om, utan hur skönt det kändes att se Aftonbladets alternativa rumpor. Det är enormt skönt att ibland se svenssonformer och påminnas om att idealen inte uppfylls utan späkning och photoshop. Trosor klämmer åt fläsket på fler än mig! Kolla bara den här “vanliga rumpan” med de rosa trosorna (hipsters kanske?) – superfin rumpa, men trosorna skär in ändå.

Jag ska verkligen försöka suga åt mig mer av att se vanliga människor. Då får man förstås leta i verkligheten snarare än i bilder. Jag gjorde det faktiskt lite när vi åkte buss med en skock SSU-are. Många tjejer, många småmulliga och framförallt noterade jag att de inte hade supersmootha ben utan med röda prickar och sånt där på. Allihop jag såg, faktiskt, men de var fina ändå. Varför ska det vara så svårt att fatta att folk ser ut så? Det är helt okej att se ut så!

Nu ska jag dock sluta surfa Lindex-rumpor. Det finns alldeles för många där ute som klagar på svenssonrumporna och det vill jag inte läsa. Världen är sned, sned, sned. Varför ska det spela så stor roll hur man ser ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *