Hoppa till innehåll

Sleepwalk – Optic Nerve

Jag brukar vara lite skeptisk till noveller eftersom de tenderar att ta slut innan man ens kommit in i dem. Ändå gillade jag verkligen Sleepwalk: And Other Stories, en samling serienoveller av Adrian Tomine. Det som är bra är att berättelserna är vardagliga och träffsäkra, ofta på ett sorgligt sätt. Flera gånger lyckades berättelser ur boken placera en svindlande avgrundskänsla i mig.

Sleepwalk är egentligen nummer 1-4 av Optic Nerve, ett namn jag känner igen sen tidigare men inte tror mig ha läst något av. Nu har jag blivit grymt sugen på mer!

Tecknarstilen är ganska enkel och tydlig. Det går att hitta bilder som inte ens ser särskilt proffsiga ut, men det känns mest skönt att se att brist på perfektion inte stör kvaliteten på berättelsen, åtminstone för mig som lite halvt om halvt och smått i smyg när en dröm om att teckna.

Flera av berättelserna gör precis det jag har svårt med vad gäller noveller – tar abrupt slut. Men de flesta hinner i alla fall introducera en spännande what-if eller skapa en känsla. Och vissa är… perfektion!

Läs och rys!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *