Hoppa till innehåll

Gäster x2, Chrononauts och serier

I helgen hade vi gäster – i två omgångar! På fredagen kom Tomas och Karolina och hälsade på, eftersom de varit på Liseberg och roat sig. Jag var visserligen tvungen att stanna hemma och programmera browser på lördagen, medan Jonas och gästerna gick runt på stan, men vi hann i alla fall prova att spela Chrononauts, som jag ju köpte till Jonas i födelsedagspresent.

Chrononauts var ett kul kortspel! Alla tilldelas en rollperson, som lever i en parallell verklighet där historien ser annorlunda ut. På bordet lägger man upp en tidslinje av kort med årtal och viktiga händelser ur historien. Ett sätt att vinna är att lyckas anpassa denna att stämma överens med beskrivningen på sitt rollpersonskort. Man kan också vinna genom att samla artefakter och genom att ha många kort på handen. Uppstår för många tidsparadoxer kollapsar världen och alla har förlorat. En tidsparadox uppstår när man lyckas ändra en händelse – kanske rädda Titanic eller mörda Hitler. Paradoxen är återställd när man lägger en “patch”, en alternativ händelse.

Att vinna genom att samla artefakter kändes alldeles för lätt, det var mycket roligare att manipulera tidslinjen och till exempel rädda Titanic bara för att låta den gå på en mina några år senare och sprängas i luften i stället. Jag valde faktiskt att inte spela ut mina artefakter, bara för att förlänga spelet lite. Det kan man såklart göra, men det känns som att artefakt-biten borde ha varit svårare åtminstone.

I söndags var det dags för nästa besök, min gamla gymnasiekompis Titti och hennes pojkvän Nicklas hälsade på. Jonas jobbade när de kom, men vi begav oss in till stan och åt Subway-mackor i Slottsskogen. Vi gick upp i ett utsiktstorn jag inte testat tidigare och fick bra utsikt åt Majorna-hållet. Vi hälsade på sälarna också, men tog det rätt lugnt med runtvandrandet annars eftersom Titti hade skoskav.

Planen var att möta Jonas för att äta på Solrosen, men de hade stängt så vi hamnade på ett annat ställe på Linnégatan. Där visade de vm-finalen, som Nicklas var tvungen att se. Så nu har jag “sett” en vm-match, eller åtminstone suttit med ryggen mot och vänt mig om ibland för att uppmärksamma repriser av spektakulära händelser, som Zidane som skallade en kille i sin sista match någonsin och sådär… Jag känner mig väldigt up to date med current events, jag vet vad som menas med skriverierna kring skandalskallningen!

Vi åt god mat och drack ett par öl – Jonas och jag åt panerad ost med stekt potatis och tartarsås. Visst, ost rakt av. Gott men mäktigt och det kändes inte sådär dundernyttigt såklart. :)

Det var ganska speciell stämning ute efter matchen – en massa kids som sprang runt och ropade “Italia! Italia!” och badade i fontänen på Järntorget.

Det var en kul helg med kul folk. Den här veckan har jag varit jättetrött… usch att det ska vara så mycket att göra jämt. Igår var i alla fall Jonas ledig, så vi fick mysa lite på kvällen.

Igår fick vi Flight 3 (ISBN: 0345490398) med posten! Kul! Och så var jag på biblioteket och hämtade en reserverad bok: Sandman-samling nummer 2 (av 11, phew…), The Doll’s House och så lånade jag också en till bok avTomine, Summer Blonde (Optic Nerve-samling). Som om jag inte redan hade tillräckligt att läsa…

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *