Hoppa till innehåll

The Godfather: Part II

Åh, vad jag är kluven. Å ena sidan är det ju en klassiker och jag kan verkligen se vad som uppskattas med den – å andra sidan är den ofantligt lång (200 min) och ganska långtråkig.

Att jag har svårt för Gudfadern-filmerna beror nog mycket på att jag totalt saknar förståelse för hela hämndgrejen – varför vill man kasta sig in i en oändlig kedja av meningslöst dödande? Det är helt obegripligt!

Jag gillade den nog ändå mer än första filmen – det är ganska tufft att man får ta del av två historier parallellt, dels om hur den unge Vito Corleone kom till Amerika och blev maffiaboss, dels vad som händer efter hans död när hans son Michael tagit över.

Michael, ja. Han var så otroligt jäkla dålig mot sin flickvän/fru i första filmen att min utgångspunkt var att totalt hata honom. Inte blev det direkt bättre heller… det är en otäck värld som skildras, en värld där bara männen räknas.

Jag tvekar inför betygsättningen, men eftersom det ändå känns såpass bra att ha sett den får det allt bli en fyra i alla fall. Men en ganska svag sådan, tyvärr… mest för att 200 minuter är alldeles för mycket!

FilminfoIMDB: The Godfather: Part II
Regissör: Francis Ford Coppola
År: 1974
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *