Hoppa till innehåll

The Godfather: Part III

Nu har jag äntligen sett alla Gudfadern-filmerna! Vilket projekt!

Efter att ha sett ettan, som jag tyckte var ganska seg, var jag inte överdrivet sugen på att fortsätta men nu känns det såklart bra att ha sett filmerna. Man bör faktiskt ha sett dem… Ettan har väldigt mycket kostymgubbar som springer runt och skjuter på varandra (suck!), men tvåan och trean blir inte riktigt lika enformiga – även om de är snorigt långa.

I trean kämpar en åldrande Michael Corleone för att vara en laglydig medborgare, vilket inte är så lätt när man är mäktig maffiapamp med ett krävande nätverk. Han är knappast särskilt lycklig eftersom han, trots att familjen alltid varit viktigast, drev sin fru att lämna honom redan i andra filmen (good riddance för henne, det var på tiden!). Åtminstone har han ganska bra kontakt med sin dotter, däremot lite problem med relationen till sonen som insisterar på att sluta plugga och sjunga i stället.

Filmen knyter ihop trilogin och om någon tycker att det verkar som en bra idé att gå med i maffian efter att ha sett den så förstår jag ingenting. Det är närmast sorgligt med allt dödande. Jag har ganska svårt att känna någon djupare sympati för Michael Corleone eftersom jag hatat honom sedan första filmen (dålig mot sin flickvän/fru!), men här gör jag det nästan litegrann i alla fall.

En maffig maffiahistoria!

FilminfoIMDB: The Godfather: Part III
Regissör: Francis Ford Coppola
År: 1990
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *