Hoppa till innehåll

last.fm och Joanna Newsom

Jag gillar verkligen last.fm som musikinspirationskälla. Tänk att jag redan varit medlem i två år! Det har hänt mycket där på den tiden – först hette tjänsten audioscrobbler och var ganska instabil. Man fick räkna med att datat raderades ibland eller inte registrerades på några dagar då och då. Rekommendationsradion var inte mycket att hänga i julgranen när den kom, men härom dagen började jag lyssna och upptäckte att den var riktigt bra. Jag blev nyfiken efter att ha läst att Ika lyssnar på den och resultatet blev att jag tror jag är på väg in i en musikupptäckarfas igen! Jag har legat lite lågt på den fronten ett tag, men nu spelade radion flera intressanta artister för mig. Den som fastnat mest för både mig och Jonas och som vi nu lyssnat en hel del på är mysigt märkliga Joanna Newsom. Hon spelar harpa och sjunger sällsamma texter med en säregen röst som låter lite som en ansträngd sexåring. (^-^) Väldigt egen, väldigt märklig, men samtidigt väldigt mysig. Lite smakprov finns på hennes myspace-sida.

Annat last.fm tycker jag ska lyssna på och som inte verkar helt ointressant är t.ex. Anna Ternheim, Four Tet, Britta Persson och Iron & Wine.

En kommentar

  1. Ika Ika

    Haha, och bara för att ajg ahr sett att du har lyssnat en del på Joanna Newsom och Iron & Wine har jag blivity rejält nyfiken på dem. last.fm har bara inte fattat att jag skulle vilja ha dem i min recommendation radio… :)

    Och Anna Ternheim… hon är ju så underbar. jag vet, jag behöver inte säga det fler gånger. men hon ÄR ju så bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *