Hoppa till innehåll

Arsenic and Old Lace

En riktig komediklassiker som finns med på IMDb Top 250. Cary Grant spelar Mortimer Brewster som är brorson till två förtjusande charmerande damer. Hans värld vänds uppochned när han inser att de inte är så oskyldiga som de ser ut – av “barmhärtighet” förgiftar de ensamma gamla män och begraver dem i sin källare.

Den här filmen passar den som gillar hetsiga komedier, men eftersom dessa inte hör till min favoritgenre överöser jag den inte gärna med lovord. Jag blir rejält trött på Cary Grant, som har en klassiskt fånhysterisk roll. Den stora behållningen tycker jag är att se tanternas inställning till sina mord – långt ifrån vad man väntar sig av söta gummor. Kul att se Peter Lorre i en roll också, han har dykt upp i flera filmer på sistone.


Brewster och damerna
FilminfoIMDB: Arsenic and Old Lace
Regissör: Frank Capra
År: 1944
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *