Hoppa till innehåll

Some Like It Hot

Some Like It Hot ligger bra till på IMDb Top 250 och regissören Billy Wilder har gjort bra filmer som Sunset Blvd. och Double Indemnity. Alltså hade jag kanske lite för höga förhoppningar om att gilla den här filmen. Det är ju trots allt en ganska hetsig komedi, vilket inte är min favoritgenre.

Efter trubbel med maffian ser två manliga musiker ingen annan utväg än att klä ut sig till kvinnor och följa med en damorkester på konsertresa. Där får de bekymmer eftersom de hemskt gärna vill ragga på orkesterns stjärna, spelad av Marilyn Monroe.

Grabbarna i kvinnokläder räddar Sugar från trubbel.

Filmen är ganska kul och har sina poänger trots att den är flamsig, men jag stör mig ganska mycket på de dåliga männen och Monroes blåsta blondin med det hemska namnet Sugar Cane. Jag fastnar inte särskilt för filmen, men tycker det är kul att ha sett den i alla fall.

FilminfoIMDB: Some Like It Hot
Regissör: Billy Wilder
År: 1959
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *