Hoppa till innehåll

Nyår i Paris!

Till Paris, till Paris, ska vi rida på en gris…

Nej, men däremot ska vi flyga dit över nyår! Och bo nio (9!) nätter på Hotel Balladins i Rosny-sous-Bois, ca en kvarts resa från stadskärnan plus promenad till stationen.

Jag har ägnat alldeles för stor del av dagen på att surfa biljetter och hotell och ha ångest. Givetvis har ju flygbiljettpriserna ökat till det dubbla sedan jag kollade sist – varför är det alltid så? Inte vågar vi vänta heller, för då kanske det blir ännu dyrare.

Usch vad mycket av våra surt ihopsparade slantar som ryker på detta… och vi som behöver möbler och andra nyttiga saker. Men det ska bli väldigt roligt att åka till Paris! Prata franska! :) Får önska oss reskassa i julklapp…

En fördel med att de billigaste biljetterna var slut blev att vi med gott samvete kunde ta det lite dyrare flygbolaget Air France och flyga till Charles de Gaulle som ligger hyfsat bra i stället för Beauvais som ligger tre timmars dyr bussresa från centrum.

Vi ska till Paris! Det blir vår första utlandssemester tillsammans! Jag längtar! Vad ska man hitta på för nyårsfirande, månntro? Någon som har Paris-tips?

7 kommentarer

 1. Jag vill minnas att bussen från Beauvais tog mindre än en timme och att jag betalade ~150:- för den för ett par månader sedan, men jag har inte uppgifterna här så att jag kan kolla.

 2. Helena Helena

  Jaså minsann? Man får väl inte vara dum nog att lita på information från sidor som försöker sälja dyra privata flygplatstransporter, antar jag. På en sådan läste jag att bussen tar tre timmar och kostar ungefär som du säger för en enkel resa. Kanske inte hade varit riktigt lika illa som jag tänkte att flyga till Beauvais, men det blir ju en slant tur och retur ändå med bussen.

 3. Ett vanligt “carnet” med 10 biljetter gällande inom Paris dvs i stort sett Métron (inte RER tåg till förorterna) kostar 10.90€.
  För 3 zoner kostar le carnet 21.60€.
  Ett dags kort för 3 zoner (Mobilis)kostar 7.30€.
  Stannar ni några dagar och åker varje dag är det bättre att välja ett Paris Visite eller Carte Orange Hebdomadaire.
  Paris visite gäller från 1 dag till 5 dagar.
  1 dag 1-3 8.35€, 2 dagar 13.70€, 3 dagar 18.25€, 5 dagar 26.65€. Stannar ni i en vecka men kommer en lördag eller fredag kan det löna sig att kombinera ett mobilis eller vanliga biljetter med ett carte orange hebdomadaire.
  Det gäller från måndag till söndag ock kostar 21.20€ för en vecka. Ett foto måste accompagnera kortet.

  Hoppas att detta har hjälpt dig lite… :o)

 4. Jag antar att toppen på eiffeltornet är bokat på nyårsafton..men det vore ju århundradets coolaste stället att kolla fyrverkerier ifrån :) Annars är nog hela grejjen att vara i Paris på nyår helt underbar!! Ni får ha det så bra!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *