Datorfri dag!

Igår hade vi en ledig och datorfri dag! Det var faktiskt förvånansvärt skönt att slippa datorerna – dels slippa surret men framför allt känna skillnaden på stressen. Man har ju alltid så mycket som måste göras på datorn.

Vad gjorde vi i stället då? Inledde med en låång sovmorgon och bakade sedan scones till frukost. Spelade lite kinaschack och sedan Yatzy. Vi har förvisso inget Yatzy, men Jonas ringde sin mamma och bad henne läsa upp listan med eftersträvade tärningsslag (på en datorfri dag får man ju inte googla fram reglerna). Bar ner överflödiga prylar från kartongrummet till förrådet och slängde en del skräp. Gick en promenad mot Utby-hållet och hyrde film och handlade på hemvägen, lagade sedan jättegod mat och delade en flaska vin. Sen startade vi faktiskt min dator, men bara för att kunna se på filmen. Gjorde dipp och åt morötter och vindruvor, samt drack lite mer alkohol. Filmen var V for Vendetta och stod inte alls med på vår aktuella att-se-lista, men eftersom vi hade paus från våra “vanliga liv” så tog vi paus från filmlistan också. V for Vendetta har vi båda velat se jättelänge! Jag är faktiskt ifatt med mina filmrecensioner nu, så det blir den jag skriver om nästa gång.

För övrigt har min spamblockeringsfunktion för kommentarer nu blockerat 394 inlägg.

Sanslöst mysig dag igår och jag har faktiskt fått mersmak efter fler datorfria dagar. Det är stor skillnad på att inte ha tillgång till datorn på en dag och på att helt enkelt inte använda den fast man är hemma.

Nu ska jag sätta igång med browserprogrammeringen igen.

3 kommentarer

 1. Låter intressant det där med en datorfri dag… Och det där med helt ledig låter förstås ännu bättre! Vore skönt med en dag där man inte alls tänker på eller befattar sig med något som har med skola och plugg att göra. Fast jag tror att jag skulle ha jättesvårt för det…är alltid så stressad!

  Madagaskar är förresten en film som jag verkligen kan rekommendera. Såg den för första gången i Guatemala (av alla ställen) och kan intyga att den är bra dubbad till spanska också! =)

  Svara

 2. Mycket intressant idé med datorfri dag! Kanske skulle testa själv.

  V for vendetta hade jag offantligt stor glädje av. Dels tycker jag att den var välgjord och intressant som film, och dels tycker jag att den har en intressant politiskt sida. (politikskadad som jag är) Jag tänker såklart på marchen bort från yttrandefrihet och medborgliga rättigheter mot övervakning och totalitarism. Att en film lyckas kombinera välgjordhet, och samtidigt ger saker att tänka på på något slags filosofiskt/politiskt plan är trevligt, och mina tankar går till matrix som jag tycker gjorde det på ett bra sätt.

  Svara

 3. Åh, den recensionen ser jag fram emot! Brorsan såg filmen i somras, och har tjatat på mig sedan dess. :) Och jag tycker faktiskt att den LÅTER väldigt intressant.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *