Hoppa till innehåll

Factotum

Jag tycker inte att människor på film alltid måste vara genomsympatiska, tvärt om blir det ofta mer realistiskt om de har både bättre och sämre sidor. Däremot har jag ibland svårt för människor som verkligen är helt genomruttna, som i fallet Factotums Henry Chinaski (baserad på Charles Bukowski). Jag ser inte ett uns av gott i honom och tycker inte om att se honom bära sig åt som ett svin – supa, slåss och vara allmänt dålig. Chinaski lyckas inte behålla något av sina ströjobb särskilt länge, han vill det väl inte heller. Han är egentligen författare, men med begränsad framgång. Det händer inte särskilt mycket mer i filmen än att Chinaski är otrevlig. Och vad vill filmen säga? Att man för att göra det man brinner för ska vara så svinig som möjligt? Jag tycker inte om det budskapet.

FilminfoIMDB: Factotum
Regissör: Bent Hamer
År: 2005
Omdöme (1-5): 2
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *