Hoppa till innehåll

Anywhere – min browser

Nu skriver jag från min alldeles egna browser, Anywhere! Nackdelen med att programmera just en browser är att man måste gå till olika webbsidor och då är det väldigt lätt att fastna… jag borde lära mig av mina misstag och bara testa tråkiga, icke-dynamiska sidor. Min klassiker är annars olika nyhetstidningar och då blir jag ofta “tvungen” att bara läsa någon liten artikel… inte så smidigt.

Än så länge är browsern väldigt begränsad… just nu håller jag på och finslipar history-funktionen, som faktiskt börjar arta sig riktigt bra. Browserns lilla specialitet är att bokmärken lagras på en server, så att man ska kunna komma åt dem oavsett varifrån man surfar – detta funkar också rätt bra, men jag måste göra en smartare funktion för att uppdatera serverfilen vid vissa typer av ändringar, just nu tar det alldeles för lång tid.


Skriva dagboksinlägg med Anywhere.

“Egen browser” är nästan en sanning med modifikation, eftersom jag bara bygger själva skalet och bäddar in en existerande html-renderare. Jag använder något som kallas BrowserLib för att kunna använda olika renderare med en enkel inställning. Det bästa är att använda JDIC, som helt enkelt lägger in datorns standardbrowser i mitt browserfönster. Av någon anledning får jag dock inte alls min standardbrowser (Firefox) utan Internet Explorer, vilket gör att jag smått blir tokig när jag surfar med Anywhere. Det märks på renderingen och på högerklicksmenyn och jag tycker verkligen inte om IE! En riktigt jobbig grej är att om en länk är inställd att öppnas i ett nytt fönster så öppnas den i ett alldeles vanligt IE-fönster. :( Misstänker att det går att fixa så att grundbrowsern gör mindre väsen av sig, men just nu fokuserar jag bara på projektets ska-krav för att bli godkänd!

Som syns (om än dåligt) i bilden ovan har Anywhere tabbar, men är ganska ful. :) Ni får även se lite av mitt egenhändigt ihopsnickrade “bloggverktyg”.

Måste jobba lite på Anywheres hemsida också… där kommer man inom några veckor även kunna ladda ner den fantastiska browsern.

Publicerat iVardagsliv

4 kommentarer

 1. Att ha sina bokmärken på en server är en mycket trevlig ide, men det går bra även utan en specialanpassad browser om man använder http://del.icio.us/ (som rekommenderas varmt).

  Om man gillar det kan man iofs gå över till Firefox-derivatet Flock <http://www.flock.com/> som bland annat använder del.icio.us istället för vanliga bokmärken, förutom att den integrerar en del andra webbtjänster inuti browsern.

  [För övrigt vore det trevligt om dagar.se kunde komma ihåg mitt namn och sånt i en kaka mellan gångerna, så att jag slipper knappa in det mer än en gång.]

 2. Helena Helena

  Tack för Flock-tipset, den måste jag nog kika lite på.

  Vad gäller bokmärkstjänster tycker jag annars att chipmark verkar rätt cool (men jag har inte testat i praktiken). Genom en plugin till Firefox så blir effekten att man får bokmärken som lagras på en server men som man ändå kommer åt via vanliga browsermenyer. Jag gillar inte riktigt att ha bokmärken på webbsidor, nämligen. Har del.icio.us med plugin, men använder den inte.

  Kaka har varit på tal och prioriteten höjdes något snäpp nu när du nämnde det. Återstår att se vad det innebär i praktiken. :) Har förvisso gillat att vara kakfri, men jag upptäckte precis att Google Analytics ändå bakat en kaka åt mig. Så ska jag fortsätta låta Google analysera mig (och det är ju lite kul) har jag inte kak-avhållsamhet som ursäkt att skjuta upp funktionen längre.

 3. Hans Hans

  Men Helena då! Den ska ju heta Anyware ;)

  Eller det kanske är jag som blivit skadad av att ha pluggat datateknik för länge nu :-p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *