Capybara

Hur ofta stöter man på ett stort djur man inte ens visste existerade? På webben är chanserna förstås större än i verkligheten, men jag är ändå så fascinerad att jag måste dela med mig av dagens nya kunskap. Världens största gnagare heter capybara, men kallas också vattensvin på svenska. De kan bli 130 cm långa och 50 cm höga och har simhud mellan tårna. Jag hittade dem på Cute Overload och blev tvungen att surfa vidare lite, varpå jag bland annat hittade en jättefin film med en capybara-flock.

J ä t t e s t o r  råttgris!

2 kommentarer

 1. Åh, verkligen fascinerande! Tittade på filmen, och det är något absurt över djuren… de ser ut som en helt osannolik kombination av andra djur.

  Svara

 2. Jag visste inte att de här djuren existerade förrän jag såg det här inlägget. Verkligen söta djur!
  De ser ut som en blandning av en bäver, en stor råtta och massor med andra djur.
  Tänk om man kunde ha en sådan hemma, här i Sverige? Vad kul det skulle vara!
  Jag är säker på att de inte bara är söta, utan också roliga eller så.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *