Hoppa till innehåll

Madagascar

Hade det inte varit för kortfilmen The Madagascar Penguins in a Christmas Caper som vi fick se på bio innan Wallace & Gromit så skulle jag säkerligen inte ha sett Madagascar. Kortfilmen är rolig och den kan man dessutom se online. Den är nog faktiskt snäppet bättre än filmen.

Filmen handlar om ett gäng djur från New Yorks zoo som ger sig ut i vida världen och hamnar på Madagaskar. De är inte rustade att hantera friheten, men gräsätarna finner sig snart i den nya tillvaron. Lejonet Alex måste brottas med de naturliga instinkter som dyker upp – han får lust att äta upp sina kompisar.

Jag tycker filmen är ganska rolig. Den är också fullproppad med den typen av skämt och dråpligheter som lätt framkallar en inre bild av en biograf fylld med småbarn tjutande av skratt. Det som mest gör filmen sevärd är att den är så snygg! Många miljöer är näst intill fotorealistiska och lejonets hårman ser verkligen fluffigt gosig ut. Musiken är bra och seriös. Men det är ändå en filmbagatell, en smått djurparksglorifierande liten underhållning för stunden. Den dinglar mellan trea och fyra.

FilminfoIMDB: Madagascar
Regissör: Eric Darnell, Tom McGrath
År: 2005
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *