Hoppa till innehåll

King Kong

Nog för att det här är en grymt snygg film, men den är oförlåtligt lång med sina repetitiva 187 minuter. Som Jonas uttryckte saken: den har för stor budget för sitt eget bästa. Vad vi får se är nämligen människor som jagas av stora djur i olika varianter, gång på gång på gång på gång. Och trots att de är med om de mest hiskeliga saker blir de aldrig synbart skadade om de tillhör den lilla kärnan viktiga personer. Det är inte spännande! Vi fattar att de klarar sig, medan bifigurerna går under. Och ärligt talat, har det inte gått lite för långt när T-Rex börjar svinga sig i lianer?

Handlingen, för den som kanske inte vet – ja, det finns väl en liten sådan också. En regissör utan skrupler vill filma på en mytomspunnen ö som knappt anses existera. När ingen annan håller med om att det är en bra idé myglar han sig iväg ändå. Ön visar sig vara allt annat än gästvänlig och den vildsinta lokalbefolkningen har ihjäl några besättningsmedlemmar och kidnappar filmens vackra skådespelerska, som de sedan offrar till öns monstruösa apa Kong. Kong blir glad över att få en barbiedocka att leka med och det uppstår någon sorts osmaklig kärlekshistoria dem emellan, allt eftersom kvinnans kläder såklart förolyckas mer och mer. Samtidigt ger sig en expedition ut för att rädda henne och råkar ut för en rad otäcka djur. Och så vidare, i 187 minuter.

Peter Jackson, vad har du gjort? Det hade kunnat bli hyfsad underhållning, men det blir bara outhärdligt fånigt.

FilminfoIMDB: King Kong
Regissör: Peter Jackson
År: 2005
Omdöme (1-5): 2
Publicerat iFilm

En kommentar

  1. Agreed. Personligen föredrar jag The Spence Edit (inte för att jag kommer se den igen, men iaf) om vilken du kan läsa mer på länken nedan. Läs gärna runt lite mer på forumet där, folk gör de mest underliga och fantastiska ting.

    http://www.originaltrilogy.com/forum/messageview.cfm?catid=11
    &threadid=5670&highlight_key=y&keyword1=king%20kong

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *