Hoppa till innehåll

Skola och skrivande

Det är fullt upp! Jag har påbörjat inlägg som fortfarande ligger halvfärdiga på datorn… det finns inte alls tid till allt jag gör just nu. Jag ligger rysligt mycket efter med mina filmrecensioner och har en hel del att lägga in i fotodagboken.

Två nya kurser har börjat, Databaser och Kryptoteknik. Kryptotekniken har fyra hemuppgifter som måste göras innan sina respektive deadlines, båda kurserna har obligatoriska labbar och valfria problemlösningsomgångar. Tentorna är 17-18 december vilket är bra för att jag får några dagar mellan dem och jul (fast Datornät-kursen kanske kräver min tid då, det vet jag inte än), men mindre bra för att det innebär lite tid att tentaplugga. Så det vore bra att hänga med…

Deadline för browserprojektet är officiellt imorgon, men jag har fått okej för att det drar ut över tiden. Det är nästan två veckor sedan jag laddade upp lektion 3 nu, så jag hoppas på att få kommentarer snart… Kan fortsätta lite utan input, men det vore såklart fint att ha ett till delsteg officiellt avklarat.

Och så har jag antagit utmaningen från NaNoWriMo – National Novel Writing Month (se även Wikipedia). Jag vill inte säga för mycket så här tidigt, men projektet går ut på att skriva en roman på 50000 ord under november månad. Den behöver inte bli färdig utan får vara ett tarvligt första utkast. Det viktiga är att känna på att skriva på riktigt. Både igår och idag lade jag tre timmar på att skriva ca 2000 ord. Min exakta wordcount just nu är 4153. En sisådär 8%… Det är grymt kul att skriva och timmarna bara flyger förbi, men det känns fortfarande väldigt mastigt att komma upp i 50000 – som ändå är en ganska snål längd för en roman. Vi får se hur det går. Jag har ju egentligen inte tid. Även om jag skulle ge upp imorgon är det jättebra att ha fått en ursäkt att skriva igen. Det var länge sedan jag försökte skriva skönlitterärt och det känns lärorikt att försöka greppa romanformatet för första gången.

Att jag faktiskt försöker beror dels på pushen från NaNoWriMo, som jag sneglade längtansfullt på redan förra året, dels på att Jonas gav mig Stephen Kings On Writing som jag läser just nu. Jag läste mycket King i yngre år och den här boken är en riktigt trevlig blandning av biografi och skrivtips som gör mig riktigt sugen. Förresten säger Stephen King att han siktar på att skriva 2000 ord per dag – och det är ju det jag gjort idag och igår.

2 kommentarer

  1. Hans Hans

    Det är kul med folk som intresserade för att skriva! Förutom hela blogg-grejen som vuxit fram (vi var ju båda med när det fortfarande hette dagbok på nätet), finns det även en liten subkultur med folk som skriver i sina Moleskines (http://www.moleskinerie.com/).

    Apropå böcker om skrivande så läste jag där ett tips om en bok som heter “Bird by Bird: Some Instructions on Writing and Life” av Anne Lamott. Av det jag läst om den på Amazon att döma så verkar den väldigt lovande. Den kanske vore något?

  2. Ika Ika

    Åh, verkligen ALLA pratar om NaNoWriMo just nu, både på nätet och IRL. Jag skulle också vilja vara med, men känner att den där tiden inte riktigt finns. Okej, det handlar väl om att ta sig tid, men jag vet inte om det i slutändan är värt det just nu. Siktar in mig på att delta om ett år istället. Lycka till emd skrivandet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *