Hoppa till innehåll

Skrivframgång & skolmotgång

Det börjar kännas bättre med NaNo-skrivandet nu, efter några segare dagar. Jag har ägnat mig åt att putta upp mina karaktärer för ett högt berg och kälken glider nu precis upp på toppen. Förhoppningsvis kommer jag hitta lite gupp i backen ner också, så att inte allt tar slut för fort. Jag har en del idéer nu, det känns bra. Ett tag kände jag mig lite borta från det där Stephen King sa om att skrivande är som att gräva fram en fossil, att historien finns där och författaren bara plockar upp den ur marken, men jag börjar känna att historien åter leder mig snarare än tvärt om… och det är så tufft!

Hastigheten har blivit märkbart bättre de senaste dagarna – i början höll jag mig ju konstant på 3 timmar för min dagsranson på snäppet över 2000 ord. Idag skrev jag 2373 ord på 1 timme och 50 min. Igår 2045 ord på 1 timme och 40 min. Jag sa ju i början att det borde gå att skriva 1000 ord i timmen med lite flyt! (Sen att vissa NaNo-kolleger skriver det på en kvart behöver man ju inte tänka så mycket på.)

NaNo-sidan är nere nu, men jag hoppas att jag får uppdatera min wordcount idag. Blir så trist om jag får ytterligare en sån där dag med 0 ord följd av en med 4000 i statistiken… Spelar såklart ingen roll egentligen, men rätt ska vara rätt.

Vad som däremot går riktigt jäkla uselt just nu är min inlämningsuppgift nummer 2 i kryptotekniken. Jag underskattade den helt klart och avsatte på tok för lite tid till den. Den ska vara inne på måndag klockan 08.00 och jag har ägnat hela dagen minus tid för skrivande, ätande, diskande (med John Ajvide Lindqvists Pappersväggar i öronen – talböcker är en bra uppfinning!) och flummande åt den, utan att komma någonvart alls. Dags att fortsätta med den. Sannolikhetslära, ska man tydligen kunna. Suck.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *