Hoppa till innehåll

Jag klarade NaNoWriMo – 50000 ord skrivna!

Jag seglade precis över mållinjen på 50000 ord för min lilla NaNo-roman! Det gick att skriva så mycket – på bara 23 dagar av 30 tillgängliga. Så enormt härligt att veta att jag kan skriva i den skalan! Nu återstår förstås ett massivt redigeringsarbete om det ska kunna bli någonting av det hela. Även om det blir skräp i slutändan så vet jag i alla fall vad det innebär att skriva textmängder som denna och det har varit både roligt och lärorikt!

Jag ska skriva lite mer i nästa vecka (är i Linköping i helgen, man lär kunna se mig på Villevalla Pub imorgon kväll), jag har ett sjok text som ska bort och det måste jag kompensera för. Sen ska jag fixa till lite grova saker – sätta i rätt ordning, finslipa någon liten sak jag stört mig på. Efter det får texten vila ett tag. Jag är för insyltad i den nu för att kunna bedöma den objektivt, det kommer jag nog aldrig kunna göra, men det lär i alla fall bli lättare med en smula distans till den. Förhoppningsvis känns berättelsen inte bara som skräp när jag skriver ut den och läser den sen, utan jag får en massa fina och bra idéer om förbättring och så går jag igenom och fixar, kollar språket och synkar detaljer och… ja, gör nåt av det, helt enkelt. Vad det nu kan bli.

Författardrömmen jag alltid haft känns en smula mer realistisk nu. Jag klarar att skriva mycket, nu måste jag bara fixa att skriva bra också… En liten detalj i sammanhanget. :)

8 kommentarer

  1. Helena Helena

    Jenny: Ja faktiskt… men det jag har nu är inte riktigt ett färdigt utkast ännu. Jag har ett sjok text på ca 1500 ord som ska bort och jag ska skriva lite mer på spridda ställen. Men jag skulle tro att första utkastet kommer att landa på ungefär 50000 ändå. Skulle gärna få det längre egentligen, men i så fall skulle det nog behövas någon ny person eller handlingstråd… vi får se hur det blir. :)

  2. Gratulerar! Du siktade ju på 10000 ord, men det här måste vara roligare. Ska det bli skönt att låta berättelsen ligga ett tag?

  3. Helena Helena

    Ja, nu är den verkligen liggande, eftersom jag har fullt upp med plugg och annat. Men jag har inte alls slutat tänka på den, tvärt om har jag kommit på en massa mer saker som måste skrivas. Behöver göra en del research också, ojoj, när ska jag få tid?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *