Hoppa till innehåll

Primer

En invecklad och samtidigt förhållandevis jordnära film om tidsresor! Några unga ingenjörer jobbar med en uppfinning och det visar sig att prylen de bygger är en tidsmaskin. Givetvis måste de testa den och givetvis blir det besvärligt.

Det är inte helt lätt att hänga med i alla parallella tidslinjer och vad som händer när, man kan behöva kolla upp filmen på Wikipedia eller kika på bilden med tidslinjerna för att räta ut en del frågetecken.

Ärligt talat tyckte jag filmen var ganska seg att se på och jag fattade en del saker först när jag studerade tidslinjebilden jag länkar till ovan. Men det finns mycket som är bra med Primer: att den är förhållandevis realistisk på ett ”vad skulle hända om…”-vis, att det är ganska vanliga män i den som gör ganska vanliga saker. Filmupplevelsen var för mig egentligen värd en 3:a, men det är värt mer att de fick ihop det imponerande tidslinjehärket…

FilminfoIMDB: Primer
Regissör: Shane Carruth
År: 2004
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *