Hoppa till innehåll

Mer Nordea-phishing

Så var det dags igen då, för mail från “Nordea” (yeah, right). Vad tusan dillar de om?

Käre användare

Vår bank följer regelbundet senaste prestatinerna inom kampen mot nätbedrägeri och vidtar förebyggande åtgärder i syftet att nå det bästa möjliga kundskyddet mot nätövergrepp. Från och med i morgon ska systemet av kundkontoåtkomst genomgå till koderingen med flytande punkt. Det innebär att Ditt lösenord och användarnamn inte ska förändras, men ska skrivas annorlunda inom systemet. Det enda villkoret – Du behöver att skriva den ursprungliga nyckeln som ska generera koderingen vidare. För detta behöver Du att trycka på länken i det här brevet och fylla i tillgångskoden och ID i motsvarande fälten. Efteråt kan Du avsluta kontooperationen.
Tack för stödet, vi ser fram emot ett gynnsamt samarbete

En smula bättre stavning än sist, men det är fortfarande katastrofalt illa skrivet. Och vad tusan betyder “koderingen med flytande punkt”? Att “skrivas annorlunda inom systemet”? Jösses.

Kära phishare, jag förstår verkligen att ni hoppas på ett “gynnsamt samarbete”, men jag hoppas att ingen går på det här. Tack i alla fall för att ni förgyller min vardag en smula med era underhållande prestatiner inom språkslakt.

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

  1. Asså de är ju så inkompetenta så man får lust att göra det ordenligt själv! Anlita någon som kan svenska för tusan. Inkompetens även bland hackers och brottslingar, den finns överallt! Aaaah!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *