Hoppa till innehåll

Lola rennt

Lola rennt (a.k.a. Spring Lola och Run, Lola, Run) är en sån där film jag har tänkt se i hur många år som helst, utan att det blivit av förrän nu. Efter att ha sett Tykwers mysiga Der Krieger und die Kaiserin blev jag ännu mer sugen!

Lola rennt är en film som lyckas vara annorlunda och klyschig på samma gång. Lola, gestaltad av en rödhårig Franka Potente i hemska mintgröna byxor, får ett telefonsamtal av pojkvännen Manni. Han har problem – om 20 minuter kommer en gangster som han är skyldig 100000 DM. Pengarna är försvunna och Manni kommer att dödas om inte Lola kan rädda honom. Så hon springer till banken där hennes pappa jobbar. Så långt är allt ganska ordinärt, men det originella i filmen kommer in när det går snett och vi tas tillbaka till början och en ny version av händelsen.

Manni och Lola i en ”dubbelfilmad” scen.

I stora delar av filmen springer Lola, ackompanjerad av technomusik. Tyvärr stör det mig oerhört mycket att de 20 minutrarna tycks räcka till så enormt mycket saker. Jag sitter nästan och fräser att ”hon kan inte hinna allt det där!” Det kanske är fånigt, men det förtar mycket av upplevelsen för mig. Dessutom är det som händer ganska klyschigt.

Det är kul att ha sett filmen, men den var inte lika bra som jag hoppats. Det blir väl ofta så när man väntar sig mycket.

FilminfoIMDB: Lola rennt
Regissör: Tom Tykwer
År: 1998
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *