Hoppa till innehåll

Kan nån ge min granne lite bra musik?

Vad ska vi göra?
Varför ska vi tänka?
Vi behöver bara sjunga “la lala lala lala”

På högsta volym. Idag OCKSÅ. Fiskar som viskar med artisten Martin.

Jag hade lyckats förtränga den låten, men grannen påminner mig. Lika högt och tydligt som om jag själv skulle ha spelat den. Jag googlade på texten (som hörs mycket väl genom väggarna) och listade på så vis ut vilken det var.

Nu undrar jag bara om det är samma granne som brukar spela Leonard Cohen-låten (den som alltid hackar till på samma ställe) och dansbandsmusiken? Volymen är på samma nivå i alla fall.

Nu blev det techno i stället. Nån som vill komma på rejvfest?

9 kommentarer

 1. När jag hade det problemet en gång i min första lägenhet tröttnade jag efter ett tag. Jag vände högtalarna mot väggen, spelade Black Celebration på synnerligen hög volym ett tag och stängde sedan av. Då var det tyst. :-D

 2. Helena Helena

  Hihi. :) Bra tips – vi har faktiskt funderat på att göra något liknande. Eftersom vår granne har en tendens att spela SAMMA låtar borde man kunna ta reda på vilka de är och spela dem tillbaka, som en liten diskret hint…

  Måste ta reda på vilken den där jäkla Cohen-låten är… om det ens ÄR Cohen, det är bara en gissning. :)

  Ska nog försöka hitta Martin-låten (som jag faktiskt vet vilken det är!) meddetsamma så jag är förberedd nästa gång den startar…

 3. Martin (nej inte han) Martin (nej inte han)

  Annars kan man ju faktiskt gå och knacka på och be han/hon/den/dem/det att sänka lite… Glöm inte att ta med basebollträt för säkerhets skull bara, det är nog ingen frisk person. :-)

 4. HA HA

  Igår kväll spelade min granne den här… vad heter den… jo, just: “Hammare Mot Vägg”. Länge. Sent.

  Men jag har som princip att aldrig klaga. Jag har volym på min förstärkare också.

 5. Helena Helena

  Martin: Haha, det hade just varit snyggt om du var DEN Martin… Ja, det är helt klart en tanke att knacka på. Problemet är bara att ta reda på vilken lägenhet det kommer ifrån… Med tanke på att de flesta ljud vi hör låter som de kommer UPPIFRÅN fast vi bor överst så vågar jag inte riktigt lita på mitt omdöme. Och vi kommer inte in i den porten hur som helst heller.

  Sen har HA också en poäng. Vi brukar se film sent på kvällarna och med tanke på hur lyhört det är ska vi nog inte klaga. Det enda VI hör från grannarna kvällstid är nysningar, snarkningar och toalettljud och vi kan ju inte gärna be dem kissa tystare. Dagtidsmusik är relativt okej, ändå.

  Så det är nog mest därför jag inte försökt klaga på riktigt utan mest beklagar mig lite här ibland… :)

 6. Lisa Lisa

  Hmmm. Pula ner en skiva med bra musik i grannens brevlåda?

  Skämt å sido. Om ni känner på er att det börjar bli ett seriöst problem, tänk på att skriva ner vilka tider grannen stör, och gå sedan till fastighetsskötaren med det hela. Är det sent på kvällen och riktigt olidligt, och ni inte vill gå och säga till, (jag är en sådan som inte vågar säga åt mina grannar), ring störningsjouren. det är rätt åt dem. Men då gäller det ju att ni inte ger dem en anledning att hämnas : ) (jag har, under min tid i almännyttan, suttit av ett och annat möte angående störande hyresgäster, det är därför jag tar mod till mig och låter lite vikig…)

  För övrigt har vi en granne som skvalar nå´t så otroligt när han kissar, att man nästan blir sugen på att säga till honom. Det vore lite roligt.

 7. Johanna Johanna

  Min granne pa en sidan har en tendens att spela skval musik (typ starbucks/hiss musik) och saxofon jazz pa valdigt hog volum. inte mina favoriter direkt. och sen brukar han och hans kompis sitta och klinka pa en keyboard respektive akustisk gitarr – och dom kan verkligen inte spela fast dom verkar tro det. min andra granne ar lite battre, han sjunger bara i duschen lite da och da. tror inte att han vet att det hors valdigt val in till oss.

 8. Helena Helena

  Jag nöjer mig nog med att ret-hämnas lite… Hoppas att de spelar Martin imorgon igen, så kan vi spela tillsammans! :)

  Jag har i alla fall inga planer på att sluta se film, så det är nog bäst jag kniper käft angående att klaga på grannarna…

  Jag vill inte heller tänka på hur väl de antagligen hör MIG när jag sjunger… usch.

 9. Cara mia Cara mia

  Du vet att du har hyreslagen på din sida.
  Varför inte gå till din värd och berätta hur det ligger till. Skriv ett brev och berätta precis hur det ligger till. När grannen spelar, vilka tider, hur högt osv. Grannen kan ha oturen att bli vräkt pga av detta störande beteende.

  Alternativt kan du vända dig till hyresgästföreningen eller hyresnämnden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *