Konsten att fotografera sig själv

Välkomna till första delen av Helenas fotoskola*. Idag ska vi prata om självporträtt. Att fotografera sig själv är nämligen inte det lättaste.


Ett självporträtt

För att åstadkomma ett självporträtt, när du till exempel försöker föreviga din nyklippta lugg och vill lyckas bättre än så här, följ dessa enkla steg:

1) Försök fotografera dig själv. Resultatet blir skit. Om du ler blundar du för blixten. Om ögonen är öppna ser du hysterisk ut. Oftast blir du lite mittemellan, med halvslutna ögon som gör att du inte skulle vilja möta dig själv i en mörk gränd om du alltid såg ut så. Lägg därtill på lite oskärpa och blixtvithet i varierande grad, oftast mer på de bilder som ändå blir relativt okej.

Exempel:

2) Minns att en av två är bättre än inget alls. Blunda helt enkelt och koncentrera dig på att le.

Exempel:

3) Testa på skoj att fota dig själv igen. Plötsligt får du en bild som faktiskt kan funka.

Exempel: Se översta bilden.

4) Kom på idén till detta blogginlägg. Eftersom du har raderat alla de värsta bilderna på dig själv, försök ta en ny. Det borde ju inte vara så svårt. Märk att: jo det är det, plötsligt klarar du av att hålla ögonen öppna både med och utan leende:

Exempel:

5) Ansträng dig lite extra för att blunda och se knäpp ut, fejka således bilderna under punkt 3.

Slut för idag, tack för idag.

* Nej, det kommer nog inga fler…

2 kommentarer

  1. Hahaha! Jag känner verkligenh igen mig! Men bra tips, nästa gång det ska självporträtteras ska jag försöka se ut som jag gör på alla konstiga bilder, så blir det bra. Har jag fattat rätt då?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.