Hoppa till innehåll

Bullets Over Broadway

Det här är en riktigt rolig komedi om den oförstådde pjäsförfattaren David Shayne. Enda anledningen att han får sätta upp sin allvarsamma pjäs är att maffiabossen Nick Valenti lovat sin flickvän Olive Neal att hon ska bli stjärna. Endast Shayne är tillräckligt desperat för att låta henne skådespela, mot att Valenti finansierar pjäsen såklart. Vad som kompenserar eländet en smula för Shayne är att de forna storstjärnorna Helen Sinclair och Warner Purcell också vill vara med i uppsättningen – fast vad han inte vet är förstås att Sinclair numera är smygalkis och att Purcell äter sig tjock så fort pressen blir för stor.

Helen Sinclair och David Shayne | Olive Neal övar repliker med sin livvakt

Vi får en lång rad komiska förvecklingar och trassliga kärlekshistorier och det är faktiskt riktigt roligt. Tyvärr hatar jag slutet, som är bara ett i den oändliga raden av filmvärldsexempel på att det är helt okej när män är otrogna litegrann ibland – usch. Men ända fram till sista scenen är filmen en fröjd att se. Jag är mycket positivt överraskad!

FilminfoIMDB: Bullets Over Broadway
Regissör: Woody Allen
År: 1994
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

2 kommentarer

  1. Willy Adolfsson Willy Adolfsson

    Hej!

    Jag är på jakt efter denna film men hittar den ingenstans, vart fick du tag på den?

    Mvh Willy Adolfsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *