Hoppa till innehåll

Only Yesterday

Japansk originaltitel: Omohide Poro Poro

En sån oväntad liten pärla! Ärligt talat såg vi den mest för att vi hade den liggande och ville få den sedd, men det visade sig att den är riktigt härlig! En enkel anime-film om en kvinna som ser tillbaka på sin barndom fylld av vardagsdramatik som närmast leder tankarna till Yasujiro Ozu och hans filmer. Jag kan verkligen förstå lilltjejens besvikelse när hon för första gången får köpa hem en ananas och den inte är lika god som de konserverade ananasringarna… Filmen är fylld av sådana mysiga små realistiska situationer från barndomen och den är riktigt, riktigt bra!

FilminfoIMDB: Only Yesterday
Regissör: Isao Takahata
År: 1991
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *