Hoppa till innehåll

Provsmakat: Fyra påsteer

Jag köper inte påste så ofta, men ibland blir jag väldigt nyfiken på någon särskild smak. Dessutom kan det ibland vara smidigt att slippa mecka med tekulor, även om det är sättet jag egentligen föredrar.

Liptons Indian Spice var en av fyra sorter i en låda vi köpte till vår Ölandssemester i somras. Indian Spice var inte helt oväntat favoriten och nu har jag köpt en låda med den. Den är kryddig och lite söt på en och samma gång, en bra kombination. Den beskrivs som indiskt te smaksatt med röda frukter och kardemumma. Mums!

Liptons Persian Earl Grey läste jag om hos Christina och blev väldigt nyfiken på. Jag tycker om Earl Grey, som ju är smaksatt med bergamott, och i denna variant finns även jasmin. En spännande blandning och ett gott te.

Dessutom måste jag nämna teerna vi köpte under Parisvistelsen över nyår, även om de säkert inte går att få tag på här. Lipton-sorten borde ju teoretiskt sett kunna gå, men jag har aldrig hittat den och jag är inte motiverad att leta. Den är nämligen inte alls god. Det är alltså Lipton Infusions Mexique som smakar kanel och kakao. Kanelte är ju gott, men inte blandat med syntetsött chokladslisk. Usch. Jag tyckte faktiskt så illa om den att vi köpte en ny sort, nämligen ett helt vanligt icke smaksatt grönt te av Carrefours egna märke. Mycket godare.

7 kommentarer

 1. Ika Ika

  Jag har testat en annan variant ur samma liptonserie som det mexikanska ötteet – en sort som ska vara Marockans, med mynta, lakrits och något ytterligare. Tycker inte alls om den, den är söt på ett obehagligt sätt.

 2. Indian Spice, dagligen, fast oftast inte i påsform. Godast.

  Åtminstone när man saknar det äkta Munkteet :-)

  Kram!

 3. Även jag letade efter en lösning där man kunde ta med sig löstet till jobbet utan att behöva ha med sig kula. När jag väl fann lösningen så började vi sälja den i vår egen butik. Tefilter! Det är helt perfekt när man nu inte uppskattar te på påse så som jag!
  Mvh /David

 4. Ika Ika

  På tal om tefilter så använde jag faktiskt just sådana på jobbet i somras. Jag blev så trött på att hela tiden köpa lådor med tepåsar fast jag hade te i mängder hemma i köksskåpet, och drog mig till minnes att jag hade en bunt tefilter som jag fått av en kompis. Rekommenderas varmt för andra som vill ha löst te på jobbet eller annan plats utan bra köksutrustning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *