Hoppa till innehåll

Kvartalsrapport

Jag borde såklart egentligen tentaplugga, men jag kan inte låta bli att haka på bloggtrenden kvartalsrapport. Under 2007s första kvartal hann jag med:

9 böcker
34 filmer

(plus ett par fortfarande pågående)

Filmfördelningen är ojämn, med hela 26 filmer sedda i februari. Bokfördelningen är ganska jämn.

Favoriterna då? Alla böcker har faktiskt varit bra, men jag måste nämna:

Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson, som gav mig hoppet om deckare igen. Spänning och familjedramatik i en bra blandning, så bra skrivet att man kan ha överseende med inslagen av tröttsam gubbsjuka.

Jenny av Jonas Gardell – allt den mannen skriver fullkomligt skimrar. En klumpihalsengivande berättelse som känns otäck och sann.

Jag har även förstagångsläst Anna Jansson, Annika Bryn och Inger Frimansson och fått mersmak på deras böcker. Särskilt Bryns andra bok ligger nu högt upp på köp-prio-listan (och av Jansson har jag redan en oläst som står i bokhyllan och väntar).

Filmer:
Alla filmer har inte varit bra, men många har varit det.

La noche de los girasoles/Angosto gick rakt in i hjärtat, mycket tack vare scenen med den mest trovärdigt och otäckt skildrade skräckslagna kvinna jag någonsin sett på film. Episodisk berättarteknik när den är som bäst, med brottstycken som sys ihop perfekt på slutet.

Babel – så mycket dåligheter att det borde gå överstyr och bli fånigt, men ändå fungerar det. Resultatet är beklämmande på många sätt. Mäktigt.

Jag nämner gärna Bullets over Broadway, Little Miss Sunshine och Singin’ in the Rain också, alla tre är supercharmiga filmer man blir glad av.

Publicerat iBöcker

5 kommentarer

 1. Det verkar trendigt det där med kvartalsrapporter, jag blir lite sugen :)

  Läste ut Anna Jansson för ett par dagar sedan, den om fågelinfluensan, riktigt bra och läskig!

 2. Helena Helena

  Ja, det blev jag också. :) Framförallt är det lätt att intala sig att man måste kvartalsrapportera när man egentligen måste tentaplugga…

  Vad bra! Det är den som står oläst i bokhyllan, för övrigt den som jag fick för att jag skrev om Boksson. Ska läsas snart!

 3. Linsfia Linsfia

  Jag håller på med Stieg Larssons bok nu. Många har sagt att den är bra. Va kul att ni ska gifta er by the way :)

 4. Stieg Larssons bok är ypperlig. Har inte läst hans andra bok, men de säger att den är ännu bättre! Hans språk är fenomenalt. Synd att han inte finns med oss längre. Hans tredje och sista tror jag kommer senare i vår eller sommar.

  Kul sida — mycket att läsa. Själv är jag nybörjarbloggare och har precis startat min.

  Ja, det där med “kvartalsrapporter” var en kul idé.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *