Hoppa till innehåll

Maria Gripe

Jag blev lite sorgsen när jag läste att Maria Gripe, en av min barndoms favoritförfattare, dog igår. Jag minns särskilt böckerna Agnes Cecilia – en sällsam historia, Tordyveln flyger i skymningen, Skuggan över stenbänken och de andra i skuggsviten. Jag översvallades av en nostalgivåg och har blivit sugen på att läsa om dem – synd att jag inte flyttat med mig böckerna från mitt gamla rum hos föräldrarna i Nyköping ännu. Kanske får plocka med mig några nästa gång jag är där. Maria Gripes böcker är kalla-kårar-mysiga och helt fantastiska.

Publicerat iBöckerVardagsliv

2 kommentarer

  1. Ika Ika

    Jag rekommenderar verkligen en omläsning, böckerna håller för vuxna ögon också. Jag har läst om flera stycken, bl.a. skuggsviten som jag skrivit kursuppsats om. Sen finns det en intressant biografi med litteraturvetenskaplig inriktning, Skuggornas förtrogna av Ying Toijer Nilsson. Om du känner att du inte har tillrcäkligt att läsa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *