Hoppa till innehåll

Taxidermia

Det har funnits lite tid till filmtittande på sistone, så det var efterlängtat och mysigt att slå sig ner i filmsoffan igår kväll. Däremot var filmen inte särskilt mysig… Taxidermia är en annorlunda film och det tog tid innan jag kom in i den; i början kändes den som lösryckta scener designade för att äckla så mycket som möjligt. För vad filmen är mest av allt är just äcklig. Ibland är fotot underbart läckert (som när olika användningsområden för ett kar spelas upp tidigt i filmen), men minst lika ofta bara otroligt motbjudande. Handlingen ges egentligen inte mycket utrymme, hela filmen känns som ett lapptäcke av scener, men vi får någorlunda följa tre generationers män och särskilt Kálmán som tävlar i en annorlunda sport: speed-eating. Han gifter sig med en kvinnlig mästarinna i samma gren och de rundlagda tu får en spinkig son som i mångt och mycket är deras raka motsats. Och det är denna son som ägnar sig åt taxidermi, det vill säga uppstoppning av döda djur. Hans kunskaper visar sig kunna tillämpas på annat också.

Om du vill se något annorlunda och motbjudande och inte har något emot att se bildfrosseri i uppkastningar, kötthantering och inälvssex bland mycket annat kan Taxidermia mycket väl vara filmen för dig. Själv tycker jag det är kul att ha sett den, men föredrar filmer med mindre äckel och mer handling.

FilminfoIMDB: Taxidermia
Regissör: György Pálfi
År: 2006
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *