Hoppa till innehåll

Travellers and Magicians

Dondup är trött på det enkla och stillsamma livet på landsbygden i Bhutan. Iförd en tröja med texten “I New York”, gnistrande vita gympadojor och med sina tillhörigheter i en Samsonite-resväska försöker han ta sig till närmaste stad, för att komma med på en resa till Amerika där han vill börja ett nytt liv. Resan börjar dåligt när han precis missar bussen. I stället försöker han lifta och får sällskap av en äppelförsäljare, en munk och en pappersmakare med dotter. Vi får också följa Tashi, en annan ung man, i en historia som munken berättar för sitt resesällskap.

Det här är den första film som filmats i Bhutan. Jag ser gärna fler, för landskapet är oerhört vackert. På samma gång som jag vill säga till Dondup att inte lämna allt detta vackra kan jag förstå hans leda. Med sin västerländska stil utgör han en tydlig kontrast till landsbygdens folk. Han är rastlös så han blir otrevlig, medan munken är nästan skamlöst övertydlig i sina avsikter. En mysig och stillsamt komisk film.

FilminfoIMDB: Travellers and Magicians
Regissör: Khyentse Norbu
År: 2003
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *