Hoppa till innehåll

Valborg

Idag ska man egentligen springa runt i Uppsala, iförd åverål såklart, och dricka en massa alkohol och drälla in på nationer och träffa en massa folk.

Men… Jonas jobbar, jag är hemma och pluggar så smått. Vi har liksom rationaliserat bort valborg. Det är ju så dyrt och långt att åka till Uppsala och det verkar ju lite jobbigt att engagera sig i att festa och åverålen är ju så smutsig.

Och jag känner att det hade ju förstås varit trevligt att kanske bjuda hem några vänner och äta en god middag för att sedan kanske åka till Slottsskogen om vi hade orkat, så kanske vi gör nästa år om vi har lite mera tid då.

Är vi vuxna nu? :/

Publicerat iVardagsliv

6 kommentarer

  1. Ja, jag är nog vuxen iaf.. för jag ränner inte runt ute.. Saknar Göteborg.. Hade gärna varit där ikväll och sett cortegen!

  2. jag saknar göteborg!! även om jag är lätt trött på cortegen. förra året kollade vi på max två vagnar och gick sen och åt en stadig middag på restaurang. då är man väl lite vuxen?

  3. Hehe, vi har en egen personlig cortège-kommentator som traditionsenligt läser högt ur programmet, med kommentarer och ett antal obligatoriska missar. Det gör helt klart cortègen roligare. Annars känns det ju lite som samma sak år efter år nuförtiden.

  4. Helena Helena

    Är det hemskt illa att ha bott i Göteborg i två år och inte sett cortègen en enda gång..?

  5. äsch det är väl inte hela världen. det finns folk som tvärnobbar cortegen. man ska se den om man har lust, annars får det vara!

  6. Den är faktiskt oftast inte ens särskilt sevärd (här skulle man kunna säga något om “bättre förr” men det är nog bara nostalgi).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *