Hoppa till innehåll

Bokfynd på Vasastadens antikvariat

Bokhandlarnas “ta 4 pocket, betala för 3” i all ära, men idag har jag gjort en bättre deal. 6 pocket för 70 kr! Jag handlade på Vasastadens antikvariat (Aschebergsg. 21), som jag dittills aldrig varit inne i utan bara rotat lite i 10-kronorslådorna utanför. Jag blev faktiskt imponerad av lokalens storlek och utbud, det var bättre än jag kunnat gissa! Det var kanske tur att jag hade så lite pengar på mig, annars hade jag kunnat få med mig hur mycket böcker som helst… Kan rekommendera stället! Jag lär gå dit igen.

Många av böckerna där har tyvärr vikmärken på ryggarna och det har jag svårt för eftersom jag själv inte behandlar böcker så. Jag har några som blivit så och det stör mig att se dem i bokhyllan. Men lite skabbigare böcker passar ju utmärkt för att t.ex. bookcrossa när man är klar med dem.

Dagens inköp:

Kära Agnes! av Håkan Nesser, 10 kr
Har varit nyfiken på Nesser ett tag och varför inte börja med denna som ser både intressant och snabbläst (160 sidor) ut. En brevroman som beskrivs som psykologisk berättelse och kriminalgåta. Ryggen är knäckt, men jag kan ju bookcrossa eller ta med till Lisas bokbytardag…

Pojke med såpbubblor av Per Wästberg, 10 kr
Också en liten nätt (140 sidor) bok. Det är Wästbergs debut och han skrev den som fjortonåring! Baksidan: “…yngste debutant, som någonsin framträtt på detta förlag /…/ så mycken friskhet och ömhet och så förvånande mogen stilkonst, att förlaget ändå inte kunnat låta bli att framlägga den för publiken.” Intressant! Ryggen är hel!

Det finns ett hål i verkligheten av Marie Hermanson, 10 kr
En samling noveller, Hermansons debut. Den lät mysigt märklig och boken är hel.

Predikanten av Camilla Läckberg, 20 kr
Nyskick! Läckbergs andra bok, den enda av dagens bokfynd som faktiskt redan stod på min mentala att-läsa-lista.

Och sen blev det ytterligare två som jag redan har och redan har läst, men som jag gärna vill ha med mig till Lisas bokbytardag…

Bakom stängda dörrar av Hansen & Cras, 10 kr
Solstorm av Åsa Larsson, 10 kr

5 kommentarer

 1. Karin Karin

  Åh, Pär Wästbergs bok skulle jag också vilja läsa! Jag blev ju lite intresserad av honom efter att ha läst hans dagböcker. Det är härligt att bokfynda!

 2. Helena Helena

  Karin, om du vill kan jag bookcrossa den och skicka vidare till dig när jag är klar med den!

 3. Kära Agnes har jag läst och Predikanten. Jag shittade iväg alla Läckbergs böcker för jag blev så less på den senaste hon skrev, som jag inte ens minns vad den heter.
  Jag kom på att jag inte har några böcker att byta med på bytardagen men jag kan ju ändå inte vara med så det gör ju inget.

 4. finnjavel finnjavel

  Du dök upp när jag sökte på Vasasatdens Antilkvariat, där jag just beställt en bok. Tack för tipset med bookcrossing.

  Finnjäveln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *