Prime time

Det har gått sex år sedan jag senast läste Liza Marklund! Eftersom jag har en liten deckar-rush (som jag dock börjar tröttna på) nu tänkte jag att det kunde passa med en Marklundbok i mp3-spelaren.

Det handlar i vanlig ordning om Annika Bengtzon, reporter på Kvällspressen i Stockholm. Den här gången är det TV-stjärnan Michelle Carlsson som blivit bragd om livet och Annika är givetvis på plats för att bevaka händelsen, trots att det innebär att hon måste svika Thomas och barnen på självaste midsommarafton. De misstänkta är de tretton personer som vistats på ett isolerat slott efter inspelningarna av TV-satsningen Sommarslottet och bland dem finns Annikas bästa vän Anne Snapphane.

Jag minns Bengtzondeckarna som väldigt spännande, men min reaktion på Prime time är ganska sval. Jag blir förvisso lättare otålig när jag lyssnar på ljudböcker än när jag läser och jag börjar dessutom tröttna på deckare, men det känns som att berättelsen saknar en del driv. Själva mordet är inte tillräckligt intressant (jag bryr mig knappt om att försöka misstänka någon), maktkampen på tidningen känns väldigt fristående och kvar blir alltså Annikas trassliga privatliv som inte räcker för att bära upp hela boken. Visst, boken är okej och gjorde det definitivt roligare att diska och åka buss, men that’s it.

BokinfoTitel: Prime time
Författare: Marklund, Liza
ISBN: 9164220079

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.