Hoppa till innehåll

Kairo

Japansk skräck som är som sådan brukar. Döingar tar kontakt och unga människor begår plötsligt självmord. Trots vissa mysiga element i historien lämnar berättandet mycket att önska, förklaringarna är bristfälliga och karaktärerna lär man nästan inte känna alls. Jag irriteras gravt av hur folk upprepade gånger konstaterar att det är dåligt att vara ensamma, varpå de givetvis tar varje given chans att springa iväg var och en för sig. Skådespeleriet sviktar och japanska kvinnor som gråter inlevelselöst, men med mycket dramatik, är tusan nåt av det värsta man kan se på film. Otäckare än döingarna, faktiskt.

(och nej, filmen har inget med Egypten att göra, titeln är ett japanskt ord)

FilminfoIMDB: Kairo
Regissör: Kiyoshi Kurosawa
År: 2001
Omdöme (1-5): 2
Publicerat iFilm

2 kommentarer

  1. HA HA

    Jag håller med dig, det är verkligen svårt att förstå varför denna hålls relativt högt i aktning.

  2. Helena Helena

    Ja. Kanske är det för att någonting i idén är mysigt (fast det inte genomförs så bra) och för att omfattningen som allt får i slutet känns en smula överraskande efter den ganska blygsamma starten. Det kunde ha blivit rätt bra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *