Hoppa till innehåll

The Science of Sleep

Fransk originaltitel: La science des rêves

Väldigt konstig, men på ett bra sätt. :) Oftast när drömmar skildras på film blir jag mest irriterad över hur realistiska och logiska de är, men här funkar det ganska bra. Filmen handlar om den minst sagt förvirrade Stéphane som mer eller mindre luras till Paris av sin mor. Hon har skaffat honom ett jobb som inte är vad han hoppats, men han finner åtminstone en god vän i kvinnan i lägenheten bredvid. Hela filmen är ett hopkok av drömmar och verklighet, det går inte att veta vad som är sant och inte (och det vet inte Stéphane heller), men det är mysigt ändå. En lekfull och trevligt annorlunda film.

FilminfoIMDB: The Science of Sleep
Regissör: Michel Gondry
År: 2006
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *