Hoppa till innehåll

Tebyte + skåpsinventering

Har diskuterat tebyte med Ika och Sericea och tycker att det vore roligt att göra verklighet av planerna! Om fler är intresserade, säg till.

Hur ska vi göra? Antingen kan vi ju helt enkelt köpa roliga sorter och byta med varandra. Eller så kan vi byta ett antal smakprover av teer vi redan har hemma, så får man prova ännu fler sorter! Det senare är givetvis enklast med tepåsar, fast jag har mest lösviktste… och det går ju att komma överens om en mängd att förpacka i plastpåsar eller så.

Här kommer en lista på vad jag har hemma i bytvänliga mängder. Länkarna går till mina provsmakat-inlägg om sorterna.

Lösvikt
Kränkus Guteblandning
Kränkus Munkte
Kanelte
Japanskt körsbärste
Genmaicha
Söderblandning
Kärlekste
Earl Grey
Turkiskt apelsinte
Förkylningste
Chocomint
Rooibos Naturell Ekologisk
Grön Persika
Pai Mu Tan
Lust och fägring
Rooibos Skogsrå
Yogi (Nytt, ej skrivit om ännu. Egentligen inte te utan en blandning av kanel, ingefära, kryddnejlika, kardemumma och svartpeppar. Påminner om chai och är väldigt gott!)

Tepåsar
Indian Spice
Orange Jaïpur
Persian Earl Grey
Lipton Infusions Mexique
Carrefour Green Tea
Friggs Kvällsörtte

Vad gäller guteblandningen har jag 95g inklusive påsen och kan byta bort allt. Resten tänker jag mig bytesmängder lagom till ett par koppar.

Vad vill ni ha? Smakprov av dessa eller något annat? Vad vill ni byta med?

Det här kan bli riktigt spännande. :)

3 kommentarer

 1. herreminje vad mycket teer du har!
  jag har 4 sorters lösvikt och inget annat :o)
  jag kan kanske sno några påsar på jobbet. Lipton Yellow Label någon? ;o)

 2. Jag har en sådär 130 sorter att byta med!

  Äh, jag skojar bara med dig ;)
  Kul idé i vilket fall som helst!

 3. Ika Ika

  Även om tanken på blandade smakprov lockar på grund av sin variation lutar jag ändå lite mer åt en lite större mängd av en sort. För tänk om man gillar teet och vill ha mer, och inte får tag på det i sina hemtrakter – vilken tragik det skulle innebära. :) Å andra sidan kan man ogilla sin stora förpackning också, men om det skulle vara riktigt illa kan man kanske låta den gå viadare till en bekant, mitt standardkoncept för att bli av med te jag inser att jag inte vill dricka upp själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *