Hoppa till innehåll

Solariepremiären

Brudklänningsnervositeten (bara-axlar-historia) lockade mig att prova någonting jag aldrig gjort förut: att sola solarium. Jag vill inte vara en blekfet brudblobb och tänkte att lite solbränna skulle sitta fint. Eftersom jag bedömde mina chanser att få snygg färg på axlarna på naturlig väg som obefintlig sökte jag mig till Paus, drop-in-solarium i Johanneberg, alldeles nära Chalmers och där har jag hunnit vara några gånger nu.

Resultatet? Jo, jag blir brun, fast på fel ställen. Mina bleka axlar har jag kvar, däremot är jag duktigt brun om mage och lår. Vad ska jag med den solbrännan till?

Därtill var första gången en otäck upplevelse. Jag var rädd för precis allt och tänkte många paranoida tankar:

 • Tänk om jag lägger i pengar till fel solarium och väntar förgäves i fel rum?
 • Hjälp, nu måste jag skynda mig så jag hinner klä av mig innan det startar!
 • Tänk om jag inte hinner få på mig skyddsglasögonen och blir blind?
 • Det blir inte tätt, jag ser allt att det kommer in ljus som ser GRÖNT ut!
 • Hjälp, ska det låta så mycket om solariet, håller det på att gå sönder?
 • Tänk om glaset går sönder och jag ramlar ner på rören och glassplittret?
 • Låste jag verkligen dörren? Lät det inte precis som att det kom in någon?
 • Om jag ser efter ifall någon kom in, då måste jag ju TITTA, steks mina ögon då?
 • Sitter det en övervakningskamera någonstans och filmar mig nu?
 • Hjälp! Ska det ta så här lång tid? Tänk om någon har lagt i MER mynt bara för att steka mig totalt?

Dessutom var jag jättesmart: “Ta av alla smycken”, stod det. “Jag har ju inga smycken”, tänkte jag och hoppade i med förlovningsringen.

Nu har jag vant mig vid spektaklet och tycker att det är riktigt skönt att värma sig en stund – om det inte är dundervarmt ute förstås, då blir det alldeles för svettigt. Jag har även provat Meddo på Folkungagatan, men det var dyrare och kändes som en porrskrubb – det ligger ju i såna kvarter också. Paus är ljust och fräscht och de lånar ut skyddsglasögonen (på Meddo får man köpa egna i en automat).

Kanske syns det lite skillnad på axlarna också, men det är tusan inte mycket. Jag får väl ge mig ut på promenad för kombinerad solning och skotillvänjning med tubtopp och brudskor på mig någon vacker dag framöver.

3 kommentarer

 1. Emma Emma

  Jag brukar sällan bli brun även om jag solar men det är ju fint så min plan till sommarens fester är Apotekets brun-utan-sol: “S&C Sun Kissed bodylotion”. Man ska bara tänka på att skrubba huden först för att få jämn färg. Färgen byggs upp gradvis så man blir inte kanonbrun genast. Jag upplevde det som att jag blev brunare där jag varit brun innan, ex fick benen mer färg än magen. Kanske blir samma i solarium?

 2. Ärligt sagt har jag aldrig varit i solarium, men det känns att det är ett spännande äventyr, så jag kanske borde försöka göra det nån gång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *