Hoppa till innehåll

Kära Agnes!

”Jag har sedan länge börjat föreställa mig att David redan är död, och du anar inte hur påfrestande det är att föra en anständig frukostkonversation med ett lik varje morgon.”

Den här boken tyckte jag verkligen om! Den är spännande och absurt komisk i en härlig blandning. Berättelsen börjar på en begravning, där barndomsvännerna Agnes och Henny ser varandra för första gången på 19 år. Sedan varvas deras brev till varandra med Agnes återblickar och reflektioner över livet. Breven är minst sagt anmärkningsvärda; Henny ber nämligen Agnes att mörda hennes otrogne make David enligt ungefär samma resonemang som i Strangers on a Train – ingen kan väl komma på tanken att misstänka Agnes, och Henny ser till att ha alibi.

Jag har velat läsa någonting av Nesser ett tag nu och att det blev just denna beror på att jag hittade den i tiokronorslådan när jag antikvariatshoppade nyligen. Vilket fynd! Jag älskar särskilt hur kvinnorna obekymrat växlar mellan att diskutera mord och väder. Härligt mörk humor!

BokinfoTitel: Kära Agnes!
Författare: Nesser, Håkan
ISBN: 9170011222
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *