Hoppa till innehåll

Polish Wedding

Jag erkänner; jag ville se den bara för att Claire Danes är med. :)

Jag är kluven till den här filmen. Å ena sidan är det en ganska charmig inblick i en kaotisk polsk familjs liv. Å andra sidan hatar jag filmer som slätar över otrohet och det görs verkligen här. Filmen rymmer så mycket som jag tycker är fel: synen att man ska hålla på sig tills äktenskapet finns, fast respekteras inte. Inte heller används preventivmedel, eftersom man ju inte ska ha sex innan äktenskapet. Fast det har man ändå. I stället måste kvinnan ta konsekvenserna om hon blir gravid. Helst ska de tu tvingas att gifta sig, vare sig de vill eller inte. Och då är det ju inte så konstigt om de är lite otrogna emellanåt, eller..? Usch. Jag tycker det är så fel att tänka så.

Det allra värsta i filmen är det äckliga sliskslutet som klistras på helt oförklarligt. Usch. Jag köper det inte.

Det blir en mycket svag trea tack vare Claire Danes och det intressanta i att se den sanslösa familjens leverne.

FilminfoIMDB: Polish Wedding
Regissör: Theresa Connelly
År: 1998
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *